Sacred Walk

De quest begint bij iemand die een vraag stelt… een tocht wenst. Dat hoeft geen heldere vraag te zjin…. De quest is dan gestart .. zowel voor de deelnemer als voor mij… Ik bereid zulke tochten graag voor. Zorgvuldig stap ik met deze vraag in het BardenBos om te luisteren wat nodig is. Ik krijg concrete soms ook subtiele hints. Het vinden van een knikker, het fluisteren van de bomen… ik neem het allemaal in me op en laat dit verder pruttelen. Tijdens een journey thuis creëer ik ankerpunten voor de tocht. De sacred walk zelf begint met de eigen orakelstenen of schelpen. Door de jaren heen is de druïde geblend met de expertise van hulpverlener. Het onschuldige nieuwsgerierige kind Gwion verenigd met de oude wijze Morda. De waarde die ik als hulpverlener belangrijk vind, het niet geven van ‘advies’ vanuit eigen bril en nood .. maar zorgvuldig intunen en open vragen stellen zodat de deelnemer zjin eigen antwoorden vindt.

De tocht schenkt de deelnemer intensiteit, inzicht, heling, troost en het laat een diep nawerken, doorpruttelen, uitdeinen na. Ik ben geraakt door de verwondering van ieder over wat er innerlijk gebeurt op zulke tocht. Hoe ieder zich durft overgeven aan contact maken met de boomspirits, durf zijn hart volgen en dit ook gewoon uiten rechtstreeks met de bomen en de spirit van het land.

Het brengt mij nieuwe ontdekkingen, want uiteraard vertelt het momentum zélf welke bomen er iets toe te voegen hebben, waar het pad heengaan zal, waar en hoe er ‘geraakt’ zal worden. Ik buig en ben diep dankbaar voor ieder die zich zo authentiek gééft in deze tochten. Ik buig en ben diep dankbaar aan het bardenbos dat ieder die ik meeneem steeds open en vriendelijk ontvangt. Ik ben oprecht dankbaar voor de kunst van het vragen stellen en het kanaal van overgave zijn in dàt momentum. Een gift die de spirits schonken, een roep die ik alleen vanuit mijn hart hoef te volgen. Samen op tocht door the lanf of äR… een zegen voor hart en ziel…

Soms maak ik foto’s … die me steeds diep raken en die ook de deelnemer verrast. Het capteert de puurheid, de overgave, het blenden en één worden, het oprechte contact, de kracht van eenvoud, de schoonheid van de mens die zijn ziel laat spreken … ik kan alleen maar diep buigen en danken… mijn hart laten raken door deze simpele grootsheid… Aho Awen Blessed Be!

Ontvang mijn dagboek in je mailbox.

Scroll naar boven