Oregon Dunes

(English below) Aangenaam verrast door de eindeloze Sahara duinen in Oregon. Oases van meren en groen en eveneens ploeteren in kilometers los zand om bij de oceaan uit te komen. Een kustlijn met kleine zeer gezellige en gezapige relaxte kuststadjes. Pastelkleuren, gemoedelijkheid en teenslippers… surf-city maw…. Maar wij met wandelboots vol zand en de ondersteunende stokken, kilometers trekkend door deze woestenij. Heerlijk!

Verzengende hitte, korrels overal, vervreemding … verbazing toen ik veel wilde aardbeien zag groeien in zulk dor droog gebied. De eenzame moedige scheuten en planten… de prachtige lupines in purple haze kleur… de mosselen die hier de naam ‘Jumbo’ waardig zijn, zo groot als mijn voeten! De zoete zweem zilte plakkerigheid van de zeewind … De prachtige grillige boompjes in dieprode kleur… als iemand weet wat het is, let me know! Ik was op slag verliefd door het verfijnde blad en prachtig gekleurd en gevormd hout van deze struikachtige! Het verloren gerolde eitje van een gaai… een landschap dat tot één van mijn favorieten hoort van heel de trip…

Doe je te goed aan de zanderige foto’s, voel de korrel ervan wat na prikken als je je ogen sluit. En proef in gedachten het zout op de lippen en voel het branden van de zon op je kuiten. Leef je in in de vermoeienis van het stappen door diep los zand, het waden doorheen de vloeiende vlakte… het landschap dat door de wind al weer helemaal anders is bij de terugtocht dan van een halve dag voorheen.

Pleasantly surprised by the endless Sahara dunes in Oregon. Oases of lakes and greenery and also slogging through kilometers of loose sand to get to the ocean. A coastline with small, very cozy and relaxed coastal towns. Pastel colors, conviviality and flip-flops… surf city in other words…. But we, with hiking boots full of sand and supporting poles, trekking miles through this wasteland. Marvellous!

Scorching heat, grains everywhere, alienation… amazement when I saw many wild strawberries growing in such a barren, dry area. The lonely courageous shoots and plants… the beautiful lupines in purple haze color… The sweet hint of salty stickiness of the sea wind… The real jumbo mussels as big as my feet! The beautiful whimsical trees with deep red bark… if anyone knows what it is, let me know ! I immediately fell in love with the refined leaves and beautifully colored and shaped wood of this shrub! The lost rolled egg of a jay… a landscape that is one of my favorites of the entire trip…

Enjoy the sandy photos, feel the grain of them a bit when you close your eyes. And mentally taste the salt on your lips and feel the burn of the sun on your calves. Imagine the exhaustion of walking through deep loose sand, wading through the flowing desert… the landscape that is completely different on the return journey due to the wind than it was half a day before.

Ontvang mijn dagboek in je mailbox.

Scroll naar boven